Period
Tečaj
1.01
1000

Korisne poveznice

SRCEM U IGRI, IGROM ZA SRCE.

SRCEM U IGRI, IGROM ZA SRCE.

Igramo i dalje za dobro. Aktivnosti pod znakom Pokaži srce, kojeg je ponosno na leđima nosila i hrvatska nogometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu 2022., s kojeg su nam donijeli zlatnu Broncu, i dalje se nastavljaju. U ovoj nas godini ponovo očekuje nogometna atrakcija Europskog prvenstva u Njemačkoj gdje će nam naša reprezentacija pružiti zadovoljstvo i priliku uživanja u igri.

S ponosom ističemo, kako je i UEFA prepoznala važnost projekta Pokaži srce te dala podršku da uz spremnost GNK Dinama ovo hrvatsko srce pokažemo i u Europi, na odabranim europskim utakmicama te i na taj način skrenemo pažnju na ovu važnu sportsko zdravstvenu platformu. Pokazujemo srce i uz podršku drugih sportskih podržavatelja, od mnogih nogometnih klubova do drugih sportskih udruženja, kao što je aktualni državni košarkaški prvak, KK Zadar koji također skreće pažnju na važnost brige o zdravlju sportaša. Zahvaliti treba i mnogim drugim sportskim agencijama i medijima na podršci, posebice Sport 360, Arena Sport i Max Sport TV te svima onima koji zajedno s nama pokazuju srce.

Institut za sportsku medicinu i unapređenje zdravlja u suradnji s drugim stručnim suradnicima, kontinuirano provodi stručne terenske aktivnosti od besplatnih lječničkih pregleda mladih sportaša diljem Hrvatske, kojih je do sada obavljeno preko tisuću, do mnoštva edukacija i seminara te drugih specifičnih aktivnosti uz pomoć kojih će se dodatno raditi na unapređenju zdravlja sportaša i više od toga jer - želimo Pokazati srce u svakom kutku Hrvatske i svi zajedno igrati za dobro.


Pokaži srce, društveno odgovorni projekt čiji je cilj povećanje svijesti o važnosti brige o zdravlju sportaša i doprinos unapređenju brige za zdravlje sportaša, pokrenut je u ožujku 2022. godine, u suradnji s Institutom za sportsku medicinu i unapređenje zdravlja i uz podršku Hrvatskog nogometnog saveza, te ambasadorstvo reprezentativnih nogometnih legendi (Mario Mandžukić, Vedran Ćorluka, Ivica Olić) i drugih istaknutih sportaša koji su prepoznali važnost sportsko zdravstvene platforme Pokaži srce.

U kratkom periodu, društveno odgovorni projekt Pokaži srce, dobio je veliku podršku hrvatske i sportske javnosti i medija te je kroz fond donacija od strane PSK uz osiguranih preko pola milijuna eura, osigurao značajnu podršku stvarnim konkretnim terenskim aktivnostima (besplatni liječnički pregledi, edukacije s ciljem spašavanja života, seminari i zdravstveni simpoziji poput Međunarodnog simpozija sportske medicine Pokaži srce, u kojoj su sudjelovali najeminentniji svjetski stručnjaci s područja sportske medicine).

 Ostanimo tako zajedno: Srcem u igri, igrom za srce.

Igrajmo zajedno za dobro.