Period
Tečaj
1.01
1000

Korisne poveznice

SRCEM U IGRI, IGROM ZA SRCE.

SRCEM U IGRI, IGROM ZA SRCE.

Igramo i dalje za dobro. Aktivnosti pod znakom Pokaži srce, kojeg je ponosno na leđima nosila i hrvatska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu, s kojeg su nam donijeli zlatnu Broncu, nastavljaju se i u 2023. godini, u kojoj će Institut za sportsku medicinu i unapređenje zdravlja u suradnji  s drugim stručnim suradnicima, obaviti stotine i više novih besplatnih lječničkih pregleda mladih sportaša diljem Hrvatske te mnoštvo edukacija i drugih specifičnih aktivnosti uz pomoć kojih će se dodatno raditi na unapređenju zdravlja sportaša i više od toga jer - želimo Pokazati srce u svakom kutku Hrvatske i svi zajedno igrati za dobro.


Pokaži srce, društveno odgovorni projekt čiji je cilj povećanje svijesti o važnosti brige o zdravlju sportaša i doprinos unapređenju brige za zdravlje sportaša, pokrenut je u ožujku 2022. godine, u suradnji s Institutom za sportsku medicinu i unapređenje zdravlja i uz podršku Hrvatskog nogometnog saveza, te ambasadorstvo reprezentativnih  nogometnih legendi (Mario Mandžukić, Vedran Ćorluka, Ivica Olić) i drugih istaknutih sportaša koji su prepoznali važnost sportsko zdravstvene platforme Pokaži srce.

U manje od godinu dana, društveno odgovorni projekt Pokaži srce, dobio je veliku podršku hrvatske i sportske javnosti te je kroz vlastito prikupljeni fond donacija od strane PSK uz prikupljenih i osiguranih preko 2.5 milijuna kuna, odnosno 337.266,47 eura (do 01.01.2023.), osigurao značajnu podršku stvarnim konkretnim terenskim aktivnostima (besplatni lječnički pregledi, edukacije s ciljem spašavanja života, seminari i zdravstveni simpoziji poput Međunarodnog simpozija sportske medicine Pokaži srce, u kojoj su sudjelovali najeminentniji svjetski stručnjaci s područja sportske medicine).

Daljnje prikupljanje sredstava nastavlja se i u 2023., kroz donacije potaknute igrom i to: 

  • Dodatak na uloge na igru Hrvatske – PSK dodaje 5% na uloge igrača koji uključuju igru na hrvatsku nogometnu reprezentaciju. 
  • Udio iz uloga na casino igri „Vatreni Cup“ – PSK izdvaja 1% ukupnih uloga na igricu.

Naši igrači na taj način indirektno kroz svoju uobičajnu igru, igraju za dobro zajedno s nama. 

Ostanimo tako zajedno: Srcem u igri, igrom za srce.

Igrajmo zajedno za dobro.